Op deze pagina vind je referenties en ervaringen van klanten.

 

 

 

 

 

 

 

deSteltloper EveanEstro

Schrijf je ervaringen:
1
2
3
4
5
Indienen
     
Afbreken

Schrijf hier je ervaringen met Kracht en Aandacht.

Kracht en Aandacht
Average rating:  
 47 reviews
by Karin on Kracht en Aandacht

Ik heb Ester leren kennen als een echte veranderaar die mensen op de juiste plek weet te zetten en kan inspireren. Haar verbindende kracht tussen beleid en praktische invulling is sterk. Zij weet denken en doen samen te brengen en werkt met hoofd en hart. Zij is toekomstgericht en kan beweging creëren waarin het primaire proces leidend is en blijft. Ze begrijpt waar het in de ouderenzorg om draait en waar het naar toe moet. Maar bovenal is zij een warm mens die de kracht van mensen in korte tijd weet te doorgronden en aan te spreken.

by GV on Kracht en Aandacht

Wist u dat:

* Ester is staat is om een grote cultuurverandering in gang te zetten?

* Ester mensen in beweging brengt?

* Ester een pragmatisch mens is?

* Ester haar belang is dat zij goed werk aflevert en de behaalde resultaten ook borgt in de organisatie?

by Gerda on Kracht en Aandacht

In de afgelopen periode met veel plezier met Ester samengewerkt. Ester is in staat om het Thema Waardigheid en trots ook in de praktijk te implementeren. Zij doet dat door het gesprek aan te gaan met medewerkers en leidinggevenden. De mensen op de juiste plek te zetten en de gelegenheid geven zich te ontplooien en te groeien als mens en als professional. Op zoek naar oplossingen en niet denken in onmogelijkheden maar in mogelijkheden. Ze onderzoekt wat mensen nodig hebben en werkt gezamenlijk de oplossing uit. Zij doet dit op een creatieve manier, binnen de kaders die gesteld zijn. Een fijne collega, die ook in haar rol als locatiemanager a.i haar coachingsrol kan integreren.

by Joost on Kracht en Aandacht

Ester is een krachtige leider die op een hele mooie manier alle medewerkers betrekt bij het proces. Ester herkent de kwaliteiten van mensen en leert hen hoe ze die goed kunnen toepassen. Goed leiderschap doet volgen en Ester wist in haar tijd als locatiemanager in Oostergouw veel voor elkaar te krijgen met veel verschillende mensen. Ik zou haar van harte aanbevelen.

by Erica on Kracht en Aandacht

Ik heb bij Kracht en Aandacht gebruik gemaakt van het gratis 45+ ontwikkeladvies. Ik kreeg mooie inzichten en was hier blij mee. Ik vond de career advisor ook een mooi instrument. Hierbij werden mijn competenties gematched met mijn beroepsinteresse en kwam er een advies voor beroepen uit. De link daarmee met een zoekmachine op internet maakte dat ik snel kon solliciteren en snel een andere baan had.

by DdeWit on Kracht en Aandacht

Ester hoort wat er niet gezegd wordt en maakt direct verbinding met iets wat je eerder benoemt hebt. zij checkt daarbij steeds of het juist is wat zij zegt. Dit heeft mij erg geholpen om voor mezelf helder te krijgen wat er speelt.

by Vanessa Brak, zorgconsulente on Kracht en Aandacht

Ester heeft mensenkennis en kan heel goed inschatten waar de kwaliteit van een ieder zit. Zij zet deze kwaliteiten ook op een positieve manier in.

Ester geeft feedback, zij vertelt je zowel wat je goed doet, maar ook wat beter kan en waarom. Zij vraagt ook wat je zelf vindt dat beter kan. Ze geeft je het gevoel dat je echt iets betekent voor de organisatie en maakt gebruik van sterke kanten van elke medewerker en zet deze ook in.

Ze legt de verantwoordelijkheden daar waar ze horen, ze maakt medewerkers meer bewust van hun gedrag en de gevolgen. Ester zorgt ervoor dat medewerkers meer samenwerken, medewerkers zijn daardoor weer gemotiveerd en zij stimuleert medewerkers te werken aan een goede teamgeest.

Hierdoor komt er meer eenheid in het team en neemt de verantwoordelijkheid van de medewerkers toe.

Ester zet haar coachende vaardigheden continu in. Bewust en onbewust word je gestuurd om minder sterke of zwakke punten te ontwikkelen of om om juist gebruik te maken van je sterke competenties. Ze laat je ook inzien wat de gevolgen zijn van een bepaalde manier van reageren. Ik hoop Ester snel weer ergens tegen te komen binnen onze organisatie.

by Annemarieke Schöller, coördinator zorg on Kracht en Aandacht

Ester heeft de medewerkers laten voelen dat zij er toe doen, luisterend oor. Zij ging uit van mogelijkheden en niet van problemen. De oplossingen liet zij bij de medewerkers. Ze liet ze nadenken over eventuele oplossingen. Ze greep pas in als het nodig was. Ester heeft mij de basis vaardigheden van het coaching vak geleerd en mij de kans gegeven om dit te gaan uitvoeren. Ester heeft gezorgd dat ik een persoonlijke groei heb doorgemaakt.

Een groot resultaat is dat er weer rust binnen het team is, er wordt naar hun geluisterd, hun mening telt ook. Medewerkers voelen zich weer gewaardeerd.

Ester heeft de medewerkers meegekregen in veranderingen bij ons in het Twiskehuis

Voordat Ester kwam was er veel onrust in het team, door wisselende leidinggevende en verandering van werkzaamheden.

Ik zou Ester aan iedereen aanbevelen, zij is enthousiast en een harde werker. Een goede coach waarop je kan bouwen en vooral vertrouwen.

Zij weet waarover ze praat. Zij haalt het beste in mensen naar boven. Zij geeft mensen zelfvertrouwen.

Ik vind het jammer dat Ester weg is bij ons, heb het afgelopen jaar veel op coaching gebied van haar geleerd.

by Anita Wevers, kwaliteitsfunctionaris on Kracht en Aandacht

Ik heb als kwaliteitsfunctionaris met Ester samengewerkt. Zij heeft op meerdere werkprocessen resultaten behaald. Elektronisch cliëntdossier (ECD); er is een coördinator aangesteld die medewerkers heeft begeleidt in het werken met het ECD. Hierdoor is het kennisniveau van de medewerkers toegenomen en het ECD verder geïmplementeerd. Medicatieveiligheid; er is een medicatiewerkgroep ingesteld waardoor tekortkomingen in het werkproces zijn geanalyseerd en verbeterd. De medicatieveiligheid voor cliënten is vergroot. Meldingen incidenten cliënten (MIC); Daar waar incidenten eerder op locatieniveau werden geanalyseerd is er een omslag gemaakt naar analyse ook op cliënt en afdelingsniveau. Dit heeft het MIC proces verbeterd doordat de wijze van analyse mogelijkheden gaf om gerichte verbetervoorstellen op zowel cliënt- afdeling- en locatieniveau te formuleren.

Ester heeft aandacht geschonken aan wat er allemaal speelde binnen de teams, zonder oordeel, gewoon door te luisteren naar medewerkers. Maar ze was ook heel duidelijk in het feit dat er stappen vooruit moesten worden gemaakt. Medewerkers voelden zich gehoord en gezien door Ester. De betrokkenheid van medewerkers bij hun eigen werkprocessen ontstond zo gaandeweg. Ester heeft nooit haast gehad en toch veel voor elkaar gekregen in relatief korte tijd.

by Anneloes Hulst, HR adviseur on Kracht en Aandacht

Ester heeft in zeer korte periode positieve resultaten behaald op verschillende fronten binnen het Twiskehuis. Zowel ten aanzien van de bedrijfsvoering als ten aanzien van stabiliteit en rust binnen het team. Door haar transparante en coachende manier van aansturing heeft zij het team vertrouwen en bagage gegeven om zich verder te kunnen ontwikkelen.
Ester heeft de werkzaamheden onbevooroordeeld opgepakt en heeft op basis van haar eigen analyse en visie zaken opgepakt, in samenwerking met het team.
Ester geeft op coachende wijze leiding waarbij zij zorgt dat de drempel laag ligt en zij geeft medewerkers het vertrouwen om dingen zelf op te pakken. Zij is onbevooroordeeld, transparant, betrouwbaar en aanspreekbaar.
Ester heeft een scherpe intuïtie en kan goed analyseren, zij weet snel tot de kern te komen van een probleem.

Page 1 of 5:
«
 
 
1
2
3
4
5
 
»