Klant ervaringen

Klantervaringen

5/5
Onze locatie heeft door de werkzaamheden van Ester een enorme groei doorstaan waarbij iedereen nog steeds samen aan het bouwen is. De medewerkers hebben tools meegekregen om samen met elkaar een gezonde en goede samenwerking te houden en verder te ontwikkelen. Kwaliteitsaspecten zijn opgepakt en in gang gezet, vragen zijn beantwoord en vertrouwen bij de medewerkers is terug. Er is een werving en selectie gemaakt in personeel, hierbij gekeken naar de positieve en beste kanten van de medewerkers. Hierin zijn zij in een juiste rol geplaatst, waardoor werkdruk, werkplezier en samenwerking in balans en goed is. Het belangrijkste dat ik van Ester heb geleerd? Luisteren en doorvragen naar en bij andere. Niets is wat het soms kan lijken, kijk verder. Ester kan goed Luisteren en is daadkrachtig. Zij kan oplossingsgericht denken met inlevingsvermogen. Heel soms spreekt haar gezicht boekdelen. Dit zou een reactie van een ander kunnen beïnvloeden. Ester is echt goed, en deze opmerking zou ik het liefste dik gedrukt neerzetten. Wat een fijn persoon, ik ga haar heel erg missen in het werk, maar ook als persoon om mee te sparren en van te leren.
Sandra Wijs
5/5
Ester heeft de rol van locatie manager a.i en tegelijkertijd de rol van manager van een afdeling vervuld in onze zorginstelling. Zij heeft met elk team een plan van aanpak gemaakt en vanuit samenwerking de collegae zelf verantwoordelijkheid laten nemen. Ik heb van Ester geleerd dat ik nog verder kom door: vragen te stellen, vragen stellen, vragen stellen, vragen stellen en nog meer vragen stellen. Zo weinig mogelijk oordelen en steeds de samenwerking opzoeken. En zij heeft mij begeleid om in korte tijd de stap te maken van manager naar locatiemanager. Ik ben inmiddels locatiemanager en kan met het geleerde zeker verder. Ik kan hier ook echt mee door en verder doordat ik een aantal maanden naast Ester heb mogen werken. Het is fijn om met Ester samen te werken, zij kan goed samenwerken, snel schakelen, overzicht bewaren en ook loslaten (overdragen aan de nieuwe locatiemanager). Ik hoop Ester nog vaker tegen te komen in mijn carrière!
Dita Beckman
5/5
Je krijgt bij Ester een ‘samen’ gevoel. Ik was onder de indruk dat zij in een relatief korte periode, zo ontzettend veel voor elkaar heeft gebokst. Ze heeft veel mensen aan boord gekregen om er wat van te gaan maken. Je ziet de groei van teams maar ook bij individuele medewerkers. Ester luistert, steunt en zet zichzelf in op een manier die voor mij heel inspirerend is. Je hebt beweging gekregen in een stilstaande omgeving. Je hebt mensen een rol en gezicht gegeven (verpleegkundig coaches geïntroduceerd). Ester heeft mij in zeer korte tijd aan het denken gezet over hoe ik mijn werk aanvlieg en hoe ik mij hierin opstel. Ik heb de neiging om veel zelf te willen doen om zo controle te willen hebben over veel zaken. Door gesprekken met Ester kwam ik erachter dat ik mezelf meer moet afvragen of " ik dit nu zelf moet doen". Ik kwam tot de conclusie dat ik te weinig vragen stel en te weinig uitvraag bij anderen over wat niet lukt, wat zij nodig hebben etc. Ester is bevlogen, betrokken, zichtbaar voor iedereen. Ze kan goed verbinden en luisteren. Ze is een warme, betrokken en bevlogen collega. Ze is oprecht in wat ze zegt en doet. Ze komt na wat ze zegt en is daardoor betrouwbaar. Ze is ook niet bang om er soms stevig in te gaan als de situatie dat vraagt. Zij lijkt dit zo goed aan te voelen, jaloersmakend! Ik ga je missen!
Simone De Boer
4/5
De coaching is voor mij heel effectief geweest. Ik ben nu weer degene die ik was en wil zijn. Ik heb meer rust gekregen, blijf dichtbij mezelf en kan beter loslaten. Ik vond de coaching best spannend in het begin, ik heb best wat traantjes gelaten maar naarmate de coaching vorderde heb ik mezelf weer terug gevonden en ben blij met waar ik nu sta. De gesprekken waren prettig, soms confronterend, nooit ongemakkelijk. Dit komt ook door de rust die Ester uitstraalt, de gemoedelijke sfeer die zij neerzet, en het vertrouwen dat gegeven wordt.
Ida Haan
5/5
Ester bracht op onze locatie rust, vertrouwen, kwaliteitsverbeteringen en werkplezier! Zij bracht een duidelijke organisatiestructuur, duidelijkheid in taakverdeling en verantwoordelijkheden en zette de juiste mensen op de juiste functies. Zij hanteert daarbij een open en positieve communicatie. Ester heeft in een relatief korte periode veel bereikt. Er moesten veel veranderingen/verbeteringen doorgevoerd worden op de werkvloer, door alle lagen heen. Ik vind dat het haar zeker is gelukt onze gehele locatie weer op de goede weg te krijgen. Het belangrijkste wat ik van Ester geleerd heb is: "Doe wat je het liefste doet, benut je talent en "Durf te doen" Ester, ik vond de samenwerking met jou heel fijn en waardevol, je bent een welkome inspirator met een positieve houding en oog voor de mens! Daarnaast ben je doelmatig en probleemoplossend. Ga zo door, ik ga je missen! Maar ik heb vertrouwen in de toekomst. Mede door jouw hulp en visie is er nu een stabiele basis en fijne werksfeer om allemaal nog beter tot ons recht te komen in onze zorg voor de ouderen!
Esther Raven
5/5
Ester heeft een belangrijke rol gespeeld in het oplossen van het cultuurprobleem binnen onze locatie. Dit speelde al jaren. Ester heeft de structuur anders opgezet en ook enorm veel bijgedragen aan een juiste invulling van deze verschillende rollen. Zij heeft met alle collega's vanuit alle verschillende disciplines binnen het huis apart gesproken en was wekelijks op de afdelingen te vinden voor gesprekken met collega's over de voortgang. Ik heb altijd bewondering gehad voor de snelle slagen die zij kan maken en dat je ook snel verandering kon bemerken. Zelf heb ik van Ester geleerd om meer naar de langere termijn te kijken en meer vooruit te kijken en weer vertrouwen te krijgen in de ‘veranderende” toekomst binnen onze locatie. Verder heb ik geleerd om mijn collega's aan te spreken op een juiste manier. Ik heb de samenwerking met Ester als zeer prettig ervaren. Zij voelde voor mij heel vertrouwd aan vanaf dag 1. Ik heb altijd alles kunnen zeggen tegen Ester. Zij nooit veroordelend is geweest. Zij heeft me nooit dingen in de mond gelegd maar deze door haar manier van coachen vanuit mij zelf laten komen. Toch kon zij ook op momenten dat dit nodig was, soms wel eens zaken scherp aantikken. Ik kon mij ook rustig uitspreken over het feit dat ik dit niet prettig vond maar merkte dan later dat ik hierdoor wel in de actie stand kwam ten goede van mezelf.
Esther Karemaker
5/5
Ik kwam bij Ester om meer rust te krijgen in mijn hoofd en in mijn leven, ik had op dat moment geen lijn meer in mijn leven en had het gevoel dat ik geleefd werd door allerlei factoren. Door inzichtelijk te krijgen hoe mijn eigen handelen was en mijn manier van communicatie met mijn kring, werk en privé, maakte ik een mooie ontwikkeling door. D.m.v. de RET theorie waardoor ik heb geleerd minder vanuit emotie te reageren. Dit gaat best goed nu. De omgang met mijn dochter is erg verbeterd! Ester heeft veel pijnpunten snel gezien en opgepakt. De coaching heeft me erg geholpen.
Liesbeth Meijer
4/5
Door tips van Ester heb ik meer duidelijk waar mijn invloed/ kracht ligt. Het was fijn om met Ester een aantal keer gesprekken te hebben. Er was genoeg tijd om de situaties helder te krijgen en doelen te behalen. We hebben gewerkt met de cirkel van betrokkenheid, cirkel van invloed en de plan,do,check,act. Het helpt me om punten in agenda schrijven en erop terug te komen. Ester heeft veel begrip en inlevingsvermogen. Het waren fijne gesprekken samen. We hebben online gesprekken gehad wat goed voelde voor ons beide. Minder reistijd en je kon elkaar toch zien.
Ingrid Pruisscher
5/5
Ik heb Ester leren kennen als een echte veranderaar die mensen op de juiste plek weet te zetten en kan inspireren. Haar verbindende kracht tussen beleid en praktische invulling is sterk. Zij weet denken en doen samen te brengen en werkt met hoofd en hart. Zij is toekomstgericht en kan beweging creëren waarin het primaire proces leidend is en blijft. Ze begrijpt waar het in de ouderenzorg om draait en waar het naar toe moet. Maar bovenal is zij een warm mens die de kracht van mensen in korte tijd weet te doorgronden en aan te spreken.
Karin
5/5
Wist u dat: * Ester is staat is om een grote cultuurverandering in gang te zetten? * Ester mensen in beweging brengt? * Ester een pragmatisch mens is? * Ester haar belang is dat zij goed werk aflevert en de behaalde resultaten ook borgt in de organisatie?
GV
5/5
In de afgelopen periode met veel plezier met Ester samengewerkt. Ester is in staat om het Thema Waardigheid en trots ook in de praktijk te implementeren. Zij doet dat door het gesprek aan te gaan met medewerkers en leidinggevenden. De mensen op de juiste plek te zetten en de gelegenheid geven zich te ontplooien en te groeien als mens en als professional. Op zoek naar oplossingen en niet denken in onmogelijkheden maar in mogelijkheden. Ze onderzoekt wat mensen nodig hebben en werkt gezamenlijk de oplossing uit. Zij doet dit op een creatieve manier, binnen de kaders die gesteld zijn. Een fijne collega, die ook in haar rol als locatiemanager a.i haar coachingsrol kan integreren.
Gerda
5/5
Ester is een krachtige leider die op een hele mooie manier alle medewerkers betrekt bij het proces. Ester herkent de kwaliteiten van mensen en leert hen hoe ze die goed kunnen toepassen. Goed leiderschap doet volgen en Ester wist in haar tijd als locatiemanager in Oostergouw veel voor elkaar te krijgen met veel verschillende mensen. Ik zou haar van harte aanbevelen.
Joost
5/5
Ik heb bij Kracht en Aandacht gebruik gemaakt van het gratis 45+ ontwikkeladvies. Ik kreeg mooie inzichten en was hier blij mee. Ik vond de career advisor ook een mooi instrument. Hierbij werden mijn competenties gematched met mijn beroepsinteresse en kwam er een advies voor beroepen uit. De link daarmee met een zoekmachine op internet maakte dat ik snel kon solliciteren en snel een andere baan had.
Erica
5/5
Ester hoort wat er niet gezegd wordt en maakt direct verbinding met iets wat je eerder benoemt hebt. zij checkt daarbij steeds of het juist is wat zij zegt. Dit heeft mij erg geholpen om voor mezelf helder te krijgen wat er speelt.
DdeWit
4/5
Ester heeft mensenkennis en kan heel goed inschatten waar de kwaliteit van een ieder zit. Zij zet deze kwaliteiten ook op een positieve manier in. Ester geeft feedback, zij vertelt je zowel wat je goed doet, maar ook wat beter kan en waarom. Zij vraagt ook wat je zelf vindt dat beter kan. Ze geeft je het gevoel dat je echt iets betekent voor de organisatie en maakt gebruik van sterke kanten van elke medewerker en zet deze ook in. Ze legt de verantwoordelijkheden daar waar ze horen, ze maakt medewerkers meer bewust van hun gedrag en de gevolgen. Ester zorgt ervoor dat medewerkers meer samenwerken, medewerkers zijn daardoor weer gemotiveerd en zij stimuleert medewerkers te werken aan een goede teamgeest. Hierdoor komt er meer eenheid in het team en neemt de verantwoordelijkheid van de medewerkers toe. Ester zet haar coachende vaardigheden continu in. Bewust en onbewust word je gestuurd om minder sterke of zwakke punten te ontwikkelen of om om juist gebruik te maken van je sterke competenties. Ze laat je ook inzien wat de gevolgen zijn van een bepaalde manier van reageren. Ik hoop Ester snel weer ergens tegen te komen binnen onze organisatie.
Vanessa Brak
Zorgconsulente
4/5
Ester heeft de medewerkers laten voelen dat zij er toe doen, luisterend oor. Zij ging uit van mogelijkheden en niet van problemen. De oplossingen liet zij bij de medewerkers. Ze liet ze nadenken over eventuele oplossingen. Ze greep pas in als het nodig was. Ester heeft mij de basis vaardigheden van het coaching vak geleerd en mij de kans gegeven om dit te gaan uitvoeren. Ester heeft gezorgd dat ik een persoonlijke groei heb doorgemaakt. Een groot resultaat is dat er weer rust binnen het team is, er wordt naar hun geluisterd, hun mening telt ook. Medewerkers voelen zich weer gewaardeerd. Ester heeft de medewerkers meegekregen in veranderingen bij ons in het Twiskehuis Voordat Ester kwam was er veel onrust in het team, door wisselende leidinggevende en verandering van werkzaamheden. Ik zou Ester aan iedereen aanbevelen, zij is enthousiast en een harde werker. Een goede coach waarop je kan bouwen en vooral vertrouwen. Zij weet waarover ze praat. Zij haalt het beste in mensen naar boven. Zij geeft mensen zelfvertrouwen. Ik vind het jammer dat Ester weg is bij ons, heb het afgelopen jaar veel op coaching gebied van haar geleerd.
Annemarieke Schöller
Coördinator Zorg
5/5
Ik heb als kwaliteitsfunctionaris met Ester samengewerkt. Zij heeft op meerdere werkprocessen resultaten behaald. Elektronisch cliëntdossier (ECD); er is een coördinator aangesteld die medewerkers heeft begeleidt in het werken met het ECD. Hierdoor is het kennisniveau van de medewerkers toegenomen en het ECD verder geïmplementeerd. Medicatieveiligheid; er is een medicatiewerkgroep ingesteld waardoor tekortkomingen in het werkproces zijn geanalyseerd en verbeterd. De medicatieveiligheid voor cliënten is vergroot. Meldingen incidenten cliënten (MIC); Daar waar incidenten eerder op locatieniveau werden geanalyseerd is er een omslag gemaakt naar analyse ook op cliënt en afdelingsniveau. Dit heeft het MIC proces verbeterd doordat de wijze van analyse mogelijkheden gaf om gerichte verbetervoorstellen op zowel cliënt- afdeling- en locatieniveau te formuleren. Ester heeft aandacht geschonken aan wat er allemaal speelde binnen de teams, zonder oordeel, gewoon door te luisteren naar medewerkers. Maar ze was ook heel duidelijk in het feit dat er stappen vooruit moesten worden gemaakt. Medewerkers voelden zich gehoord en gezien door Ester. De betrokkenheid van medewerkers bij hun eigen werkprocessen ontstond zo gaandeweg. Ester heeft nooit haast gehad en toch veel voor elkaar gekregen in relatief korte tijd
Anita Wevers
Kwaliteitsfunctionaris
4/5
Ester heeft in zeer korte periode positieve resultaten behaald op verschillende fronten binnen het Twiskehuis. Zowel ten aanzien van de bedrijfsvoering als ten aanzien van stabiliteit en rust binnen het team. Door haar transparante en coachende manier van aansturing heeft zij het team vertrouwen en bagage gegeven om zich verder te kunnen ontwikkelen. Ester heeft de werkzaamheden onbevooroordeeld opgepakt en heeft op basis van haar eigen analyse en visie zaken opgepakt, in samenwerking met het team. Ester geeft op coachende wijze leiding waarbij zij zorgt dat de drempel laag ligt en zij geeft medewerkers het vertrouwen om dingen zelf op te pakken. Zij is onbevooroordeeld, transparant, betrouwbaar en aanspreekbaar. Ester heeft een scherpe intuïtie en kan goed analyseren, zij weet snel tot de kern te komen van een probleem.
Anneloes Hulst
HR Adviseur
4/5
Toen Ester in het Twiskehuis begon is zij met iedere medewerker en iedere dienst afzonderlijk gaan praten en is zij uitgaan zoeken waar de knelpunten zaten. Ester is betrokken, luistert goed en gaat met signalen die ze krijgt aan de slag, hierdoor is o.a. de samenwerking tussen directie en cliëntenraad enorm verbetert. Haar rustige houding, haar humor en vooral het feit dat zij niet de baas wil spelen heb ik als zeer prettig ervaren. Ester heeft snel door wat iemand bezig houdt en speelt hier goed op in. Zij zou wat meer werkzaamheden aan anderen over kunnen laten, zodat ze het zelf minder druk heeft. Ester heb ik ervaren als een fijne collega, die mij zeer gesteund en geholpen heeft in mijn nieuwe functie.
Dorien Van Der Ploeg
Teamleider Zorg
5/5
Ester heeft het verzuim ( in een huis waar hoog verzuim was) in een jaar weten om weten te buigen naar laag verzuim. Reactieve verzuimaanpak is omgezet naar vooral proactief verzuim voorkomen. Het resultaat is een spectaculaire daling van het verzuim: voortschrijdend in juni 2015: 8,5% naar voortschrijdend in juni 2016: 3,3%. De aanpak van Ester speelde hierin een duidelijke rol: Dit is te merken aan de manier waarop er omgegaan wordt met beperkingen van medewerkers. Er wordt meer in mogelijkheden gedacht. Aanpassingen in roosters van (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte medewerkers bijvoorbeeld worden in harmonie door de rest van het team opgevangen. Het valt op dat Ester in de omgang met medewerkers goed kijkt waar het echte probleem zit. Vervolgens wordt dit opgepakt zodat mensen weer in hun kracht komen. Medewerkers namen steeds meer de eigen regie over hun re-integratieproces. Langdurig verzuimende medewerkers die uiteindelijk weer voor 100% aan de slag konden geven aan dat Ester vooral goed geluisterd heeft en hen het vertrouwen heeft gegeven dat ze er toe doen en dat ze waardevolle medewerkers zijn. Dit heeft de reintegratie positief beinvloed.
Diverse Medewerkers
Verzuimadviseur
5/5
Wij hebben een training gevolgd bij Ester als team van 20 personen. We hebben al veel trainingen bijgewoond, maar deze was echt erg leuk. Dit kwam met name omdat het écht over ons ging. Van te voren hadden we met een aantal vertegenwoordigers de kans gekregen om aan te geven waar de training over moest gaan. Ester maakte daar samen met haar collega een inspirerende middag van die goed heeft bijdrage aan onze persooenlijke groei.
Deelnemers Training
5/5
Ester heeft mij geholpen omdat ik erg veel hooi op mijn vork nam. Ik dacht dat dit mij werd áangedaan, maar Ester liet mij zien wat mijn eigen rol was. Ester kon snel tot de kern komen en ik had een echte klik met haar. Normaal gesproken heb ik er best moeite mee als mensen mij feedback geven, maar Ester doet dit op een opebouwende manier zonder oordeel.
Hanneke
4/5
Vanwege vragen rondom balans werk en thuis kwam ik bij Ester. Ester heeft mij een aantal zaken in laten zien, o.a. wat voor mij echt van belang is en vanuit welke drijfveren ik daar toe kom. Daarnaast leerde ik hoe ik de regie kon houden op verschillende terreinen. Wanneer ik in een lastige situatie kom, denk ik aan dat geen ik bij Ester heb geleerd en pas dit zoveel mogelijk toe. De gesprekken heb ik als erg prettig ervaren. Ik voelde mij gehoord en ik vond dat Ester goed doorzag waar het bij mij om ging en zij paste daarbij ook de nodige instrumenten toe om mij de nodige inzichten te geven.
Gurian Van Langen
4/5
Ik heb een talentenanalyse gedaan bij Kracht en Aandacht omdat ik wilde weten welke vervolgopleiding ik wilde doen. Ik werk nu 15 jaar als verpleegkundige en wilde graag een vervolgopleiding doen. Door de analyse (bijna eng trouwens hoe ik mezelf kon vinden in de omschrijving) kreeg ik inzicht in mijn talenten en de daarbij behorende opleidingen. Ook vond ik het fijn om dingen te lezen die ik al wist. Dit werd door de analyse bevestigd. Ook dat heb ik als prettig ervaren.
Bernadette
5/5
Ik vond het als leidinggevende erg moeilijk om mijn team te begeleiden. Er verandert veel in de zorg en eerlijk gezegd vind ik niet alle veranderingen positief. Hoe zorg je er dan voor dat je ondanks dat toch je team meekrijgt? Ester heeft mij inzicht gegeven hoe ik de veranderingen positiever kan benaderen waardoor ik dit ook positiever over kan brengen op mijn team. Ik had het gevoel dat ik alles mocht zeggen wat ik dacht en dat niks 'gek' was. Ester luistert begripvol, heeft humor en zorgt ervoor dat je in beweging komt. Ze is een voorbeeld voor mij en waarschijnlijk ook voor vele anderen.
Tineke
4/5
Ester is een prettig mens waar volgens mij eigenlijk iedereen wel mee overweg kan. Zij begrijpt heel snel hoe iemand in elkaar steekt en hoe diegene het beste functioneert. Ze heeft mij door verschillende methodes inzicht gegeven in de verschillende processen welke er in mij én in de rest van de groep afspelen. Dit gaf mij inzicht en daardoor leerde ik op een effectievere manier te handelen en te reageren. Doordat deze methodes dicht bij mezelf liggen zijn ze goed uit te voeren. Ik heb de gesprekken als prettig ervaren.
Renée Gorter
5/5
Wil je heel erg bedanken voor de hulp die je me geboden hebt. De manier zoals jij me met een ander perspectief naar een aantal zaken hebt laten kijken zijn voor mij zeer verhelderend geweest, hierdoor was ik in staat om de problemen die ik had er mee op te lossen. Het helpen analyseren waar het probleem echt zat, was verhelderend en leerzaam en heeft mij meer inzichten gegeven. Ik weet zeker dat ik daar ook in de toekomst veel plezier aan zal beleven. Nogmaals bedankt voor je hulp.
Erna
5/5
Na heel veel solliciaties had ik een gesprek met Ester. Ik vertelde wat mijn ervaringen waren en vertelde ook de redenen waarom ik afgewezen werd. Ester wist dit direct om te buigen naar mogelijkheden en kon mij goede tips geven die ik toe kon passen tijdens mijn volgende gesprek. Zij gaf mij nieuwe inzichten. Ik paste de tips toe en had snel een nieuwe baan. Het gesprek met Ester heeft daar zeker bij geholpen.
Wendy
5/5
Ik kwam bij Kracht en Aandacht met vragen over mijn leiderschapsstijl. Tijdens verandertrajecten op mijn werk merkte ik dat mijn stijl niet meer zo effectief was als voorheen. De sessies bij Ester waren inspirerend. Zij luistert goed en stelt de juiste vragen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng, al benoemt ze wel goed wat het effect is van de keuze die je maakt. Hierdoor werden zaken als prioriteiten stellen en loslaten makkelijker voor mij. Ook liet ze mij, overigens met veel humor, inzien wat een ander mogelijk van mijn acties vond. Hierdoor heb ik mijn manier van leidinggeven aan kunnen passen waardoor ik effectiever bezig ben en weer met plezier aan de slag ga. Ik kom zeker terug, mocht dat in de toekomst nodig zijn!
Mark
5/5
Ik heb een coachingstraject bij Ester gevolgd om meer zicht te krijgen op communicatie patronen in het algemeen en mijn rol daarin. We hebben gewerkt met de Rationeel emotieve training (RET) en de Transactionele Analyse (TA). Met name de RET heeft mij verder geholpen omdat ik nu snap dat mijn gedachten invloed hebben op hoe ik mij voel en op hoe ik mij gedraag. Ik leerde om feiten te benoemen en me minder te laten leiden door emoties. Ik heb met de RET meer geoefend, met de TA moet ik nog wat meer oefenen voordat het in mijn systeem zit. De praktische insteek van dit traject heb ik echt als heel prettig ervaren. Doordat theorie gekoppeld werd aan situaties die ik in de praktijk tegenkom snapte ik heel snel waar het om ging en wat mijn eigen rol was. De gesprekken waren leerzaam en prettig. We zaten aan een hoge tafel waardoor ik een actieve houding aan kon nemen. Ester is zeer vakkundig, heeft humor en het is prettig om met haar te praten.
Jacqueline
4/5
Ik kwam bij Ester omdat ik eventueel een opleiding zou willen starten om in te spelen op veranderingen die van invloed zijn op mijn huidige werk. Het is heel prettig met een deskundig iemand op een rijtje te zetten waar je talenten en interesses liggen, om zo tot een goede keuze te komen. Iemand die doorvraagt en op de hoogte is van de mogelijkheden. Het is prettig om 2 keer contact te hebben. De TMA bespreken in 1 keer is best veel. De tijd die je er voor hebt is nodig. De beroepentest is de keer erna besproken. Je kunt dan ook nog iets vragen over de TMA, de beroepentest bespreken neemt minder tijd. Het mooiste wat ik geleerd heb is dat alles een talent is. Ook als je dit in eerste instantie niet zo ziet. Dat als je weet waar je talenten liggen, je die ook kan benutten. Ik begrijp beter waarom dingen voor mij wel of niet werken. Ik heb er van geleerd te kiezen voor datgene wat mij ligt en niet persé iets dat mij niet ligt te willen ontwikkelen. Uitgaan van je eigen kracht. Ik heb het contact als zeer prettig ervaren. Ester weet goed positieve punten naar voren te halen en je aan het denken te zetten over wat je nu eigenlijk wil. Het is fijn als iemand hierover met je meedenkt. Ester heeft mensenkennis. Ze kan de juiste vragen stellen en bepaalde verbanden leggen. Ze is positief ingesteld en gaat met respect en op een positieve manier met mensen om.
Karin
5/5
Ik heb 3 loopbaangesprekken gehad met Ester. Dit waren aanvullende gesprekken op een eerder loopbaantraject wat ik gevolgd heb. Het was leerzaam voor mij om mijn talentenanalyse naast mijn huidige opleidingen te leggen. Zo is mij duidelijk geworden dat ik aardig op de goede weg ben qua keuze voor mijn bijscholingen en dat ik tijdens de cursus WMO consulente ga bekijken waar ik nog meer in bijgeschoold zou willen worden. Zo kan ik een goede keuze maken voor een eventuele vervolg opleiding. Na het WMO traject denk ik erover om iets te doen met gespreksvaardigheden of sociale psychologie. Ik ken Ester al wat langer en voel geen drempel bij haar. Ze is empatisch, kan goed doorvragen tot de kern van het probleem. Ik vond de gesprekken zeer prettig en ik ben blij dat ik deze bij Ester heb mogen volgen.
Angelique Kuijt
5/5
Ik kwam bij Kracht en Aandacht omdat ik wilde leren omgaan met veranderingen zowel werk als privé, minder snel wilde oordelen en ik wilde mijn sterke en minder sterke punten beter leren kennen. Ik heb een talentenanalyse laten maken en aanvullend heb ik een coachingstraject gevolgd. Tijdens het traject heb ik mezelf beter leren kennen en heb ik inzicht gekregen in mijn (non) verbale gedrag/ reacties en de invloed daarvan op anderen. Ik denk nu eerst na voordat ik dingen doe en ik stem beter af met anderen. Ik probeer de dingen nu ook vanuit “de ander” te bekijken. Hierdoor oordeel ik minder snel en kan ik mensen beter in hun waarde laten en kan ik mensen beter begrijpen. Het accepteren van veranderingen gaat mij nu veel beter af en ik probeer dit ook op anderen over te brengen. Over Ester als coach ben ik zeer tevreden. Zij luistert goed, vraagt door en is in staat om je écht een spiegel voor te houden. Daarnaast is zij zeer doortastend. Met weinig woorden heeft zij de dingen al snel door. Voor zover ik nu in kan schatten denk ik dat ik met dit traject geen tijdelijk maar blijvend resultaat heb behaald. Ter ondersteuning zal ik de verslagen die Ester heeft gemaakt regelmatig terug gaan lezen!
Femke Mienis
5/5
Meerdere mensen van mijn team hebben een loopbaantraject bij Ester gevolgd aangezien onze afdeling gaat sluiten en de medewerkers zonder werk komen te zitten. Sommige medewerkers wilde een studie kiezen, (om- en bijscholing) anderen wilden hun talenten in kaart brengen en lieten een talentenanalyse (TMA) maken en weer anderen wilden sollicitatietips. Ester maakte voor alle medewerkers een traject op maat. Het mooie is dat zij geen standaard trajecten aanbied, maar inspeelt op de wensen en behoeften van de medewerker, maar ook op die van mij als leidinggevende. Dit is iets wat zij van nature doet. Zij leeft zich heel goed in, wie zij ook voor zich heeft. Dit heeft er voor gezorgd dat zowel de medewerker als ik, de leidinggevende, erg tevreden ben over de loopbaanbegeleiding.
Afdelingshoofd
5/5
Ik heb een coachingstraject gevolgd bij Ester. Dit is mij erg goed bevallen. Ester is rustig, bekwaam en stelt goede vragen. Ook de opdrachten en tips waren handig voor mij. Ik ken Ester vanuit mijn lagere schooltijd en voelde me erg op mijn gemak. Alles was bespreekbaar en er was heel veel begrip, voor leuke maar ook minder leuke dingen. Kracht en Aandacht is een goede keuze indien je als persoon of als bedrijf ondersteuning zoekt. Wie weet (hopelijk) kom ik nog eens terug bij je Ester.
Karin S.
5/5
Het is nu alweer een poosje geleden dat ik een traject bij Ester heb gevolgd. Ik kan zeggen dat het resultaat niet tijdelijk is, maar voor mij zeker blijvend. Daar ben ik heel blij mee. Samen met Ester heb ik door haar goed luisterend oor en haar heldere uitleg een flinke stap de goede richting ingezet om in te zien dat ik er ook toe doe. Ze weet precies aan te raken waar het om draait. Ik heb daar veel respect voor.
M
5/5
Na meerdere vormen van hulpverlening te hebben gehad, kwam ik bij Ester. Het verschil bij Ester is dat ze het over de toekomst heeft en niet over het verleden. Met practische oefeningen en feedback leert ze je dingen anders te benaderen en andere keuzes te maken. Ester is heel goed in het verwoorden/bespreekbaar maken van moeilijke onderwerpen met respect voor jezelf en voor de ander, iets wat ik zeer bewonder in haar. Daarnaast weet ze heel goed de vinger op de zere plek te leggen en daar gerichte oefeningen voor te geven.
D.
5/5
Ik heb mijn talenten in kaart laten brengen bij Ester, d.m.v. de talentenanalyse (TMA). Ik ontving een heel mooi rapport van 17 pagina's waarin mijn persoonlijkheid en mijn drijfveren heel goed omschreven werden. Ongelovelijk..... toen ik het las kon ik het bijna niet geloven, de TMA slaat de spijker precies op zijn kop. Het was zo treffend.....! Ik vond de positieve benadering heel prettig. Elk talent heeft een positieve kant. Ik heb nu goed inzichtelijk waar mijn sterke kanten liggen en waar ik me het beste verder in kan ontwikkelen. Ik zou het aan iedereen aanraden die ontwikkelvragen heeft.
Linda
4/5
Ik heb een traject bij kracht en Aandacht gevolgd omdat ik een goede keuze wilde maken voor een vervolgstudie. Ik heb de Talentenanalyse (TMA) en de beroepskeuzetest gedaan. Deze testen hebben er, in combinatie met de gesprekken, voor gezorgd dat ik een keuze heb kunnen maken voor mijn Minor en mijn vervolgstudie. Daarnaast heb ik inzicht gekregen in mijn sterke kanten en ik heb geleerd hoe ik hier mijn voordeel mee kan behalen. Ik heb heel veel informatie gekregen tijdens de gesprekken. Er was voldoende tijd en rust om alles te bespreken wat mij bezig hield. Ester is een prettige coach die goed luistert en voor alles de tijd neemt. Ik moest wel een eindje lopen vanaf het station, maar dat had ik er graag voor over!
Marloes
4/5
Ik volgde een traject om mijn competenties te ontwikkelen. Ik had vorig jaar een minder goede beoordeling op mijn werk gekregen en ik wist zelf niet goed hoe ik mijn werk beter kon gaan doen terwijl ik dat wel heel graag wilde. Samen met Ester maakte ik een plan waardoor ik weer overzicht kreeg en ik leerde hoe ik mijn competenties kon ontwikkelen en hoe ik mijn resultaten sneller en beter kon behalen. Dit is gelukt. Ik heb dit jaar een goede beoordeling gekregen en ik heb concrete handvatten gekregen tijdens de coaching om dit ook zo te houden.
Manon
4/5
Aangezien ik mijn werk soms mee naar huis nam heb ik op aanraden van mijn werkgever een coaching traject gedaan bij Kracht en Aandacht. Ik wilde leren om niet meer te piekeren over mijn werk, eerder mijn grenzen aan te geven, assertiever te reageren en ik wilde mezelf minder wegcijferen. De eerste 2 gesprekken waren best wel confronterend voor mij. Achteraf waren deze juist nodig om mijn eigen angst te doorbreken. Door de rustige manier van reageren heb ik de gesprekken als prettig ervaren en wist Ester mij op mijn gemak te stellen Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dat ook ik er mag zijn en dat mijn mening telt. Verder kan ik beter een rem zetten op mijn gedachten en kan ik beter sturen wanneer ik mijn gedachten wel en niet toelaat. Ester heeft een goed luisterend oor, heeft veel inzicht en weet dat ook helder over te brengen. Verder heeft Ester veel geduld en zij gaf mij veel vertrouwen.
Miranda
5/5
Ik volgde een op maat gemaakt leiderschapsprogramma bij Kracht en Aandacht. Ik had moeite om mee te bewegen met alle veranderingen die er op mijn werk gaande waren. Mijn medewerkers vonden de veranderingen moeilijk te accepteren, en ik wist even niet hoe ik daar als manager invloed op uit kon oefenen. Door de gesprekken met Ester kreeg ik andere inzichten. Daarvoor zag ik het alleen vanuit de kennis die ik zelf had en daar kwam ik niet verder mee. Ik leerde veel over situationeel leiderschap, de roos van Leary en over de kernkwaliteiten van mijzelf en mijn teamleden. Daarnaast leerde ik wat deze theorie nou voor mij persoonlijk betekende en hoe ik dit kon toepassen. Kortom ik leerde dat ik mijn stijl van leidinggeven aan kon passen waardoor ik de grip en mijn werkplezier weer terug kreeg!
Annelies
5/5
Ik kreeg tijdens de coaching bij krachtenaandacht waardevolle tips die ik kon gebruiken tijdens het solliciteren. Ook kreeg ik meer inzicht in mezelf en in mijn sterke en zwakke punten. Dit kon ik gebruiken tijdens mijn sollicitatiegesprekken. Het heeft er toe bijgedragen dat ik snel een nieuwe baan heb gevonden! Ik kreeg nieuwe inzichten waar ik zelf nog niet aan gedacht had!
Renate
4/5
Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen via mijn werk om dit coachingstrajct bij Ester te mogen volgen. Mijn doel was om meer zelfverzekerder en zelfstandiger over te komen en hierdoor meer invloed te krijgen. Ester heeft een heel goed luistervermogen en is van nature in staat om direct te constateren waar de essentie van het probleem ligt. Door middel van diverse technieken en methodes kreeg ik handvatten hoe ik het beste zelf het inzicht krijgt en hoe deze pijnpunten opgelost kunnen worden. Ik heb de gesprekken als prettig ervaren en voelde mij helemaal op mijn gemak met jou. Dank je wel voor deze leerzame ervaring!
Annemiek
5/5
Ik kreeg de mogelijkheid om binnen mijn eigen team een leidinggevende functie te vervullen. Dit wil ik graag maar vond dat ik er zelf eigenlijk niet aan toe was. Ter ondersteuning ben ik een coachingstraject gaan volgen bij Kracht en Aandacht. Mijn doel: leren leiding te geven aan mijn directe collega's en mezelf vinden in mijn nieuwe rol. Ester heeft mij laten inzien hoe je met je kernkwaliteiten, verschillend stijlen van leidinggeven mensen (colelga's) op de juiste manier kan benaderen. Dit is zo waardevol en altijd toepasbaar! Zonder dit coachingstraject had ik niet het punt bereikt waar ik nu ben... alles loopt gewoon goed! Tijdens het hele traject heb ik meer over mijzelf geleerd en sta nu veel sterker in mijn schoenen dan een paar maanden geleden. Ester luistert echt en verwoord hetgene wat je zegt vaak beter dan hoe het is uitgelegd. Ze haalt de kern uit het verhaal. Je benaderd alles positief. Een bijzondere en mooie eigenschap! Dank je wel voor dit leerzame traject!
Margrietha
5/5
"Na twintig jaar intensief in de zorg gewerkt te hebben, overkwam het me dat ik langzaam aan steeds meer last kreeg van de hoge werkdruk. Enerzijds steeds meer werk op me nemend en anderzijds steeds vaker administratieveklussen uitstellen. Ik verloor overzicht en angstgevoelens kregen me in hun greep. Resulterend in slapeloze nachten en gepieker. Is dat wat al mijn werkervaring en vindingrijkheid me nu opleveren? Muggen werden olifanten , en ik herkende mezelf niet meer. Waar is toch mijn mijn flair, branie en energie gebleven? In gesprek met een begripsvolle leidinggevende (geluk moet je hebben) ben ik gestart met coaching. Enigszins sceptisch kennisgemaakt met Ester maar direct daarna volgaarne met haar aan de slag gegaan!. De coachingsgesprekken met Ester hebben me weer in mijn kracht terug gezet. Ester kon me steeds weer verrassen met nieuwe inzichten. Elk gesprek bracht zelfinzicht en praktische handvaten. Mijn werkzaamheden kon ik weer in het juiste perspektief zien. En ik leerde mijn agenda weer naar mijn hand te zetten in een werkomgeving waar bijna wekelijks wel sprake is van een crisissituatie. Ik pakte administratieve werkzaamheden weer aan i.p.v. ze uit te stellen. Ik hervond mijn energie weer zowel op mijn werk als prive. Ik leerde op mijn grenzen te letten en om dingen in het juiste perspectief te zien ( is die olifant eigenlijk niet een mug?). De theorie van de Rationele Emotieve Therapie was hier zeer behulpzaam bij. Mijn manier van communiceren zowel schriftelijk als verbaal werd in een nieuw licht gezet en hier had ik onmiddellijk profijt van. Ik schep nu ruimte voor mezelf en laat verantwoordelijkheden daar waar ze horen. En geef ik mijn energie aan mijn eigen taken/verantwoordelijkheden. De ontspanning en mijn werkplezier kwam terug. Ik kan nu terugkijken op een leerzaam en succesvol jaar. Ik bezie het coachingstraject met Ester als een verlichting brengend cadeautje die ik iedereen zou willen gunnen die gebukt gaat onder werkstress ".
Astrid Beers
4/5
Ik heb een coachingsstraject gevolgd bij Kracht en Aandacht om mij op werk en privé gebied te ontwikkelen. Na 6 gesprekken is mijn functioneren verbetert, ik heb meer overzicht gekregen en ik heb het plezier terug in de dingen die ik doe. Ik heb geleerd om "anders" te denken. Hierdoor ben ik nu in staat om het probleem kleiner te maken en begrijp ik beter welke invloed mijn eigen houding en gedrag hebben op mijn omgeving. Ester is integer, zij heeft de kwaliteit om het beste in iemand naar boven te halen. Zij werkt gestructureerd en ik ging altijd met een tevreden gevoel naar huis.
Monique
4/5
Volg je hart en laat je niet leiden door wat anderen van je verwachten. Dat is hetgene wat ik nu veel beter in de praktijk kan brengen na het coachingstraject bij Ester. Ik heb geleerd wat voor mij belemmerend werkt in het maken van keuzes en hoe ik dat kan veranderen. Ester is goed in het geven van feedback, op een positieve opbouwende manier. Zij houdt je een spiegel voor en laat je inzien wat voor invloed jezelf hebt op dingen die je wilt veranderen. Hierdoor ben ik echt gegroeid in mijn persoonlijke ontwikkeling.
Mirjam
5/5
Ik wilde tijdens de coaching leren waar mijn sterke kanten liggen en mijn valkuilen. Daarnaast wilde ik me orrienteren op een opleiding, wat voor soort, hoe lang en in welke vorm. Mijn doel is na 6 gesprekken bereikt. De coaching heeft me aan het denken gezet, ik heb geleerd om op een andere manier te denken, dingen niet groter te maken dan ze zijn. Ik heb het meest gehad aan de Rationele Emotieve Therapie (RET). Hierdoor heb ik geleerd dat ik dingen niet te persoonlijk op moet vatten en ik heb geleerd om mijn denkwijze om te zetten zodat het minder belastend is voor mezelf. Ester weet precies waar het knelpunt zit. De gesprekken waren prettig, ik voelde me echt begrepen. Ester is integer en haar inlevingsvermogen is groot.
V.M
4/5
Het traject en met name Ester heeft mij erg geholpen in een tijd waarin er veel op mij afkwam. Het belangrijkste wat ik geleerd heb is: Dat ik de lat erg hoog leg voor mezelf en hoe ik door het stellen van grenzen en subdoelen weer overzicht kan krijgen. Ester heeft mij ook geleerd hoe ik d.m.v. observeren en reflecteren eerder mijn doelen behaal. Haar inleving- en inschattingsvermogen zorgen ervoor dat zij heel goed kan aanvoelen waar ik behoefte aan heb. Zij kan inschatten wanneer een andere aanpak nodig/gewenst is. Zij weet op een prettige en constructieve manier feedback te geven en handige instrumenten aan te reiken. Ook is Ester heel toegankelijk en oprecht en zij zorgt voor een ‘veilige’ sfeer waarin je open en eerlijk kunt zijn. Ik heb veel geleerd over mijzelf en over anderen. Ik kan het coachingstraject aan iedereen aanbevelen! Jammer dat ik geen 4,5 ster kan geven, want ik vind 4 sterren net iets te weinig.
Nadia
4/5
Er is tijdens het coachingstraject veel ruimte om zelf je pad te ontdekken. Ester straalt rust uit en luistert goed. Het mooie is dat je aan het einde van het traject echt uitkomt bij je doel! Dit in tegenstelling tot coachingstrajecten waarbij je alleen maar de grote lijnen van het doel bewaakt. Dit is wat mij betreft een zeer onderscheidende capaciteit van Ester! Het belangrijkste wat ik geleerd heb is: blijf geloven in jezelf, maak onzekerheden bespreekbaar en daarna aan de slag! Coachen is wat mij betreft het mooiste, belangrijkste en waardevolste onderdeel in de zakelijke sfeer.
R.Bijl
5/5
Binnen de organisatie waar ik werk heb ik de mogelijkheid gekregen door te groeien naar een leidinggevende functie. Gelijktijdig ben ik gestart met een managementopleiding. Dit heeft veel veranderingen met zich meegebracht zowel in mijn werk als in mijn privésituatie. Het vinden van de juiste balans vond ik erg lastig. Door dit mijn coach (Ester) te bespreken heeft zij mij laten zien waar voor mij de valkuilen zitten. En hoe ik deze kan ontwijken. Natuurlijk is het niet na 1 gesprek allemaal opgelost. Maar door in elk gesprek een doel vast te stellen waaraan je gaat werken en deze de volgende keer te bespreken, groei je per week, en behaal je resultaat. Je leert jezelf kennen en je leert je kwaliteiten bewuster in te zetten. Tijdens mijn werk merk ik ook dat het hebben van een coach erg prettig is. Als startende leidinggevende kom je in een andere rol terecht dan als medewerker. En dit vergt een omschakeling van jezelf, je werkzaamheden en je omgeving. Ester heeft mij niet alleen geholpen om mij dit in te laten zien, maar zij stimuleert mij om die nieuwe dingen ook daadwerkelijk te gaan doen! Zonder haar was ik niet op dit punt gekomen waar ik nu ben!
Annemaria Kamphuis
4/5
Tijdens het Talentenprogramma heb ik voor het eerst kennisgemaakt met het hebben van een coach. De eerste keer had ik zoiets van “wat bespreek je nu met een coach en wat kan hij/zij voor jou betekenen”. Nu is het traject van 9 maanden voorbij en ik heb het als zeer prettig ervaren en ik zou het iedereen aanraden. Het belangrijkste wat zij mij heeft geleerd is: Waarom verlopen vergaderingen/gesprekken niet zoals ik van te voren had bedacht? Waarom dwalen we af en hoe bereik ik een volgende keer wel resultaat? Door mij een spiegel voor te houden heeft Ester mij geleerd hoe ik hier zelf verandering in aan kan brengen, door mijn eigen gedrag/ houding/ verwachtingen bij te stellen. Door zelfreflectie oefeningen heb ik goed inzicht gekregen in mijn sterke maar ook zwakke punten. Ester laat je bewust worden van je eigen keuzes. Door hier inzicht in te krijgen wordt het maken van keuzes makkelijker.
Veronique Van Poecke
4/5
Gedurende een turbulente periode heb ik hulp gekregen van Kracht en Aandacht. Na een verkennende intake heb ik een aantal gesprekken gevoerd. Ik kreeg inzicht in mijn functioneren als mens en collega én hoe ik dit kan verbeteren. Inmiddels heb ik de adviezen in praktijk gebracht en ben ik beter in balans. Ik wil mijn ervaring met Kracht en Aandacht als volgt samenvatten: professioneel betrokken.
Frida Jorissen